Biab

Ons verhaal

Biab

BIAB, een erg trendy benaming. De laatste nieuwe trend in nagelland. 😊 Maar wat betekent dat nu net? Wat zijn BIAB- nagels? 😅

BIAB is eigenlijk gewoon de afkorting van “Builders in a bottle”. Het is dus eigenlijk niet eens een heel nieuw product. Alleen…. de verpakking is wat anders.

Vroeger bestonden er enkel Builders in een pot gel. Tegenwoordig kan je ze dus ook vinden in een potje nagellak (zoals een gellak) 😉. Meer is het niet.

Bij mij in het salon wordt er gewerkt met het merk ‘Magnetic Nail Design.’ Dit is ons huismerk. Bij Magnetic bestaan er verschillende producten die allemaal onder de benaming ‘Builder in a Bottle’ kunnen vallen. Zo hebben we de Base en Top, de Building Base Clear en Cover, de Rubber Base, de Fiber Coat en natuurlijk niet te vergeten de Blushes by Seduction.

Allemaal verschillende producten binnen 1 nagelleverancier. Allemaal BIAB’s, Builders in a bottle 😊 Welk product nu het beste bij jou past hangt af van jou wensen, de kwaliteit van je natuurlijke nagels, maar vooral ook van je gewenste uitzicht!

Al deze producten zijn gemaakt om je natuurlijke nagels te verstevigen, niet om ze te verlengen. Vandaar spreken we ook wel over ‘Natural Nail Treatment’. Onder de Natural Nail Treatment onderscheiden we de Gellak- behandeling en de Biab - behandeling.

Gellak

Het is nog steeds mogelijk om te kiezen voor een ouderwetse gellak behandeling. Deze kan je vergelijken met een gewone nagellak, maar dan semi permanent, omdat deze wordt uitgehard onder een UV-LED lamp.

Biab

Tegenwoordig kiezen klanten echter vaker voor de (non-filing) Biab behandeling. Deze is steviger en mooier dan gewone gellak behandeling. Vaak wordt een Biab-behandeling geboekt in combinatie met een extra Combi-Manicure. De focus ligt hier op perfect verzorgde en gemanicuurde nagelriemen met een natuurlijke gelnagellak-look. Deze producten behoren tot de allernieuwste generatie gels en zijn allemaal:

- Vegan

- Cruelty Free

- Zuurvrij

- Afweekbaar

- Flexibel

- Stevig (met lichte bolling)

- Bevatten een UV filter

- Bevatten minder acrylaat

Als gecertificeerde nagelstyliste met 18 jaar salonervaring, bepaal ikzelf welk product het beste bij jou past. Ik hou hier rekening met je gewenste resultaat, maar alsook met de vorm, lengte en conditie van je natuurlijke nagels. Het kan ook zo maar even zijn, dat wat jij wenst helemaal niet mogelijk is met gellak of biab en dat je best toch kiest voor een ‘echte’ gelnagel.

Wanneer je een nieuwe klant bent, heb ik om die reden dus extra tijd nodig voor een grondig overleg en de juiste tijd om de nagels te creeëren die het beste bij jou passen.