Wat is een spraytan?

BEAUTY FOR NAILS - SPRAY TAN

Wat is een spraytan?

Spraytanning is de laatste jaren razend populair in Australië, Amerika en nu ook in Europa! Onze drukke levensstijl staat het niet altijd toe om te genieten van de zon of een hele reeks zonnebanksessies.

Inmiddels komt het ook steeds vaker voor dat mensen om gezondheidsredenen ervoor kiezen om geen gebruik meer te maken van de zonnebank. Om vroegtijdige huidveroudering of zelfs huidkanker te voorkomen, is om deze reden ook urenlang zonnen in de zon uit den boze.Voor mensen de bewust omgaan met hun lichaam en gezondheid is daarom spraytan de ultieme oplossing!

Met een speciale airbrush wordt een DHA-bruiningsvloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine teint. DHA (dihydroxyaceton) wordt gehaald uit druiven en veroorzaakt een reactie in de hoornlaag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Dit product is goedgekeurd en bevat geen UV-straling of chemicaliën zoals parabenen of minerale oliën.

Een spraytan is ook geschikt en dus 100 procent veilig voor zwangere vrouwen. Alle gebruikte producten zijn daarnaast ook crueltyfree en vegan.

BEAUTY FOR NAILS - SPRAY TAN

Hoe lang blijft een spraytan en krijg ik strepen of vlekken?

Door natuurlijke verneveling op de huid ontstaat een een fijne mist, waardoor je geen druppels krijgt die geen strepen en vlekken veroorzaken. Door de juiste en gewenste kleursamenstelling te doen (afhankelijk van je huidtype) is het ook niet mogelijk om oranje of geel te worden na een spraytan. Wij bepalen samen met jou de gewenste kleur. (Zacht, medium, donker of heel donker bruin.)

Afhankelijk van je huidtype, voorbereiding en de nazorg van je huid blijft het resultaat van de spraytan gedurende 7 tot 15 dagen zichtbaar, waarna de spraytansessie herhaald kan worden.

Hoe lang blijft een spraytan en krijg ik strepen of vlekken?
Wat moet je doen VOOR een spraytan?

BEAUTY FOR NAILS - SPRAY TAN

Wat moet je doen VOOR een spraytan?

SCRUBBEN

Een scrub voor je spraytan zorgt ervoor dat al je dode huidcellen weg zijn alvorens je mooi bruin wordt gespoten. Hierdoor zal de kleur van je spraytan mooi egaal en gelijkmatig verdeeld worden. Ook zal je huid veel langer bruin blijven, omdat je vernieuwde huid is dat mooi bruin gemaakt werd.

KLEDING

Draag donkere, loszittende kledij die geen wrijving geeft met je huid de dag van je spraytan. Draag geen spannend sokken, schoenen of BH. Op plaatsen waar je kleding schuurt tegen huid, kan je teint vroegtijdig weggewreven worden. De inwerktijd bedraagt 1 tot 8u en tot die tijd verstreken is, maak je het jezelf best zo comfortabel mogelijk!
Gebruik de dag zelf geen parfum, deodorant of bodylotion.

ANDERE

Make up afhalen, lipstick en mascara mogen wel.
Bij regenachtig weer, een paraplu meebrengen.
Scheren of harsen, kapper of andere schoonheidsbehandelingen voor je spraytan!
Bij een speciaal event (trouw, communie, fotoshoot,…) 1 tot 2 dagen op voorhand komen voor je spray tan!

BEAUTY FOR NAILS - SPRAY TAN

Wat staat je te wachten TIJDENS een spraytan?

Het bezoek duurt ongeveer 30 minuten, de behandeling zelf neemt maar een 15 minuten in beslag.

Je mag tijdens je spraytan naakt of topless zijn. Wij voorzien wegwerpstrengetjes. Aan jou de keus.

Je krijgt een haarkapje om je haar droog te houden.

Je nagels, handen, voeten, ellebogen worden na een spraytan mooi schoon geveegd, zodat het gehele resultaat mooi egaal en heel natuurlijk is.

Wat staat je te wachten TIJDENS een spraytan?
Wat  moet je doen NA een spraytan?

BEAUTY FOR NAILS - SPRAY TAN

Wat moet je doen NA een spraytan?

Draag wijde donkere kledij na je spraytan

Minimaal 1 tot 8 uur niet douchen. Je kan met een spraytan gaan slapen en pas de volgende ochtend douchen. Wij gebruiken dan aangepaste producten.

Geen make up en lipstick na je spraytan, uitgezonderd lipstick en mascara

Niet sporten tot 8u na de behandeling om overmatig zweten te voorkomen.

2 x per dag je lichaam insmeren met een bodylotion na het douchen in de 14 dagen na een spraytan. Wij verkopen aangepaste zelfbruinende bodylotion zodat je teint langer blijft en je thuis je kleurtje langer kan onderhouden.

Pas je lichaam scrubben als je de laatste restjes van je spray tan weg wil hebben.

Niet te lang baden of zwemmen, want dan vervaagt de spray tan sneller.

Een spraytan biedt geen bescherming tegen de zon, dus je moet je insmeren om te voorkomen dat je verbrandt.

Na het douchen de huid droog deppen met de handdoek.

Na je spray tan minimaal 24 uur wachten met scheren?

Tot 2u na je spraytan best geen BH aantrekken.